Flere trodsede forårssolen til fordel for fjernvarmen

FJERNVARME

Tirsdag aften var op mod 300 borgere mødt op i rådhushallen på Tårnby Rådhus for at høre mere om den igangværende udbygning af fjernvarmenettet. Flere informationsmøder følger efter sommerferien.

Informationsmøde 7. maj 2024

Cirka 300 borgere besøgte tirsdag aften rådhushallen på Tårnby Rådhus for at høre mere om fjernvarme. Det er det andet, store informationsmøde, som Tårnby Forsyning afholder i samarbejde med Tårnby Kommune, og der vil komme et eller flere efter sommerferien.

Interessen for fjernvarme er fortsat stor, og selv ikke en solrig forårsaften i maj lagde en dæmper på det.  

I samarbejde med Tårnby Kommune kunne Tårnby Forsyning tirsdag afholde sit andet store informationsmøde i rækken, og endnu engang var der rift om pladserne.  

Op imod 300 borgere lagde således vejen forbi rådhuset, imens flere stod på venteliste. Og interessen er da også velbegrundet.   

For op imod 8.000 boliger i Tårnby Kommune kan kobles på fjernvarme i løbet af de kommende år, hvis ejerne ønsker det. Og på informationsmødet tirsdag fortalte borgmester Allan S. Andersen blandt andet, at udrulningen af fjernvarme er et vigtigt led i kommunens klimaplan, som sigter imod at reducere kommunens CO2-forbrug med 70 procent i 2027.  

Bindeleddet til den grønne omstilling 

Efter borgmesteren overtog Raymond Skaarup, der er direktør i Tårnby Forsyning, podiet og fortalte om, hvordan fjernvarmen virker og de praktiske forhold vedrørende udbygningen.  

Samtidig forklarede han, at en af fordelene ved fjernvarme er, at den kan kobles til flere forskellige former for varmeproduktion, og på den måde bliver fjernvarmen bindeleddet i den grønne omstilling, fordi den kan omstilles til de eksisterende og nye produktionsformer, der bedst bidrager til at reducere CO2-udledningen.  

De fremmødte fik også en gennemgang af, hvordan man som kommende kunde ansøger om fjernvarme og bliver tilmeldt, hvorefter der var tid til spørgsmål. Og dem var der mange af.  

Flere spørgsmål gik på prisen og den abonnementsordning, som Tårnby Forsyning tilbyder. Men der blev også plads til at drøfte forhold til reetablering af vejen efter gravearbejde, tidsplaner, den konkrete installation i boligen samt hvor fjernvarmen kommer fra.  

Det er alt sammen relevante spørgsmål, og til dem, der ikke fik plads ved mødet, er der svar at hente i vores Tårnby Forsynings FAQ om fjernvarme, ligesom man altid er velkommen til at henvende sig til kundeservice, hvis man har spørgsmål.  

Det er muligt at skrive på e-mail: fjernvarme@taarnbyforsyning.dk eller ringe på telefon: 32 46 20 30 (Tast 1 for fjernvarme) 

Der vil også blive afholdt flere informationsmøder efter sommerferien, ligesom Tårnby Forsyning vil informere borgerne direkte, når der bliver udpeget nye områder, hvor gravearbejdet kan gå i gang. 

Se præsentationen fra tirsdagens informationsmøde: 


Se også vores film om fjernvarme: 

Billede af familie der har fået fjernvarme

Se hvordan Tårnby-Dragør familien får fjernvarme


Vil du læse mere om, hvordan du får fjernvarme, kun gøre det her: 

Billede af fjernvarmefamilie

Hvad skal der ske, når du skal have fjernvarme, og hvad skal du som kommende fjernvarmekunde gøre? Det er nogle af de spørgsmål, som du finder svar på i denne gennemgang af kunderejsen

Emne