65 nye boliger i fjernvarmens fællesskab

FJERNVARME

Tårnby Forsyning har netop afsluttet et forprojekt med fjernvarme i Kastrup, hvor 65 husstande er koblet på fjernvarmenettet. Formålet var at afprøve alle procedurer forud for den store udbygning af fjernvarmenettet i Tårnby Kommune

Fjernvarme Skøjtevejskvarteret

Tårnby Forsyning har netop afsluttet et fjernvarmeporjekt i Skøjtevejskvarteret i Kastrup. Her er 65 husstande nu koblet på fjernvarmen.

Cirka 8.000 husstande i Tårnby Kommune får mulighed for at blive koblet på fjernvarmenettet i de kommende år. Det er en markant udvidelse af det eksisterende net i Tårnby, som derfor også kræver detaljeret planlægning.  

I den forbindelse har Tårnby Forsyning siden august 2023 arbejdet på et forprojekt i Kastrup, hvor der har været mulighed for at indøve alle fremgangsmåder i fjernvarmearbejdet, inden den store udbygning nu går i gang.  

Projektet er udført i Skøjtevejskvarteret, hvor 77 husstande fået tilbudt fjernvarme. 65 husstande har takket ja, hvilket svarer til en tilslutningsprocent på 84.  

Nu kan der gøres status, og der er gode erfaringer, der kan tages med videre til den store udbygning.  

”I Skøjtevejsprojektet har vi haft mulighed for at kortlægge processen fra ansøgning til færdig fjernvarme, og for eksempel få sat alle de administrative systemer op og etablere rammerne for samarbejdet med entreprenører og øvrige samarbejdspartnere,” forklarer Raymond Skaarup, der er administrerende direktør i Tårnby Forsyning og tilføjer: 

”Vi har mødt stor opbakning til fjernvarmen i kvarteret, og vi har gjort os mange erfaringer om alt lige fra information til håndteringen af de praktiske udfordringer, som et projekt som dette alt andet lige fører med sig. Det er vigtig viden, som vi nu tager med videre til den store udbygning af fjernvarme.”  

LÆS OGSÅ:

FJernvarmekunde Thomas Rampes
Nyheder

Tårnby Forsyning går snart i gang med den store udbygning af fjernvarmenettet i Tårnby. Dog har der i de seneste måneder været arbejdet på et mindre forprojekt i Kastrup, hvor Thomas Rampes bor. Han har valgt fjernvarmen til på grund af den stabile pris og den nemme håndtering af anlægget

Holder tidsplanen trods udfordringer 

Selvom de 65 nye kunder kan synes som en dråbe i havet i forhold til de potentielle 8.000 kunder i den samlede udbygning, er der alligevel sket en del i forprojektet, når det samlede regnskab gøres op.  

Eksempelvis er der gravet 1.400 meter stikledning ned på de pågældende villaveje, ligesom der er gravet cirka 1.100 meter hovedledning ned, så fjernvarmen kan transporteres frem til kunderne.  

Det er lykkedes at holde tidsplanen, selvom der også har været flere udfordringer i processen.  

Blandt andet blev arbejdet forsinket af voldsomt skybrud i november samt hård frost i december, som betød, at der ikke kunne graves i området.  

Ligeledes har det været svært at skaffe smede til svejsearbejdet på hovedledningerne, ligesom der har vist sig praktiske udfordringer ved de enkelte boliger i projektet.  

Heldigvis er der fundet løsninger på det hele, så tidsplanen blev overholdt.  

Derfor venter der nu kun en enkelt opgave i Skøjtevejskvarteret, nemlig den endelige asfaltering. 

Der er foreløbig lagt et midlertidigt lag asfalt på de områder, hvor der er gravet, også kaldet er GAB-lag.  

Det lag skal ligge i minimum ét år for at se, hvordan det opgravede område sætter sig, og om der bliver behov for at reparere. Det vil i så fald blive lavet, hvorefter det endelige og pæne lag asfalt bliver lagt på.  

Bliv en del af fællesskabet 

Samtidig med afslutningen på forprojektet og tilslutningen af de nye 65 fjernvarmekunder, er der netop sat gang i den første etape i den store udvidelse.  

I de kommende måneder vil knap 200 boliger her blive tilkoblet fjernvarmen, imens der løbende vil blive udpeget nye områder i udvidelsen.  

På Tårnby Forsynings hjemmeside kan du følge udbygningsplanen og se den foreløbige tidsplan for, hvornår vi kommer til dit område.  

Ansøg om fjernvarme

Selvom du måske ikke står først i rækken til at få fjernvarme, er der god grund til at ansøge allerede nu, hvis du er interesseret i at få fjernvarme.  

Når du ansøger, binder du dig ikke til at få fjernvarme. Du kan ændre dit valg, frem til du underskriver den endelige aftale om levering af fjernvarme, som du modtager umiddelbart inden gravestart.  

Men når du har ansøgt, har du givet os lov til at kontakte dig, og dermed har vi mulighed for at holde dig opdateret om tidsplan, priser, ændringer med mere.  

Har du ikke allerede ansøgt om fjernvarme, kan du gøre det via vores hjemmeside

Pilotprojektet i Skøjtevejskvarteret har givet fjernvarme på de syv veje: Richardt Granholms Allé, Johan Ekmanns Allé, Jeff Hammelevs Allé, Oberts Kochs Allé, Kastruplundgade, Ved Stationen og Bykæret.

Emne