Vandforsyning i børnehøjde

VAND

Tårnby Forsyning havde tidligere på ugen besøg af Kristian Gintberg, der i skikkelse af 'Sailor Swift' fik fortalt om vandets vej fra undergrunden til vandhanen

Kristian DR

Kristian Gintberg er en stjerne hos rigtig mange børn rundt om i Danmark. I denne uge besøgte han Tårnby Forsyning for at lave optagelser til programmet 'Spørg Kristian. Her gav han i udklædt udgave sine unge seere svar på, hvor vand egentlig kommer fra.

Humor er et effektivt redskab i kommunikationen med børn. Og det var netop dette, der blev hevet frem fra værktøjskassen tidligere på ugen.

Her lagde den populære DR-børnevært Kristian Gintberg nemlig vejen forbi vandværket hos Tårnby Forsyning med det formål at fortælle børn om, hvor drikkevandet kommer fra.

Kristian Gintberg er vært på børneprogrammet ”Spørg Kristian” på DR Ramasjang. Som titlen antyder, er der tale om et program, hvor børn kan stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord. Og sammen med sjove eksperter rejser Kristian Gintberg rundt i landet for at finde svarene.

Humoristisk læring

Det bragte ham forbi Tårnby Forsyning tidligere på ugen. Eller rettere sagt var det karakteren ’Sailor Swift’, der lagde vejen forbi for at fortælle børnene, hvor drikkevandet kommer fra.

'Sailor Swift' fik på underholdende vis fortalt, hvordan vandet suges op fra undergrunden ved hjælpe af ”et kæmpe stort sugerør”, hvorefter det ledes gennem vandværket og videre ud i borgernes vandhaner.

Besøget var et glimrende eksempel på, hvordan vigtig viden kan serveres let for børnene, når blot det tilføjes en lille portion humor. Og mon ikke, at 'Sailor Swifts' forklaring falder i god jord, når programmet senere bliver vist på DR Ramasjang.

Har du selv lyst til at se, hvordan vandets vej fra undergrund til vandhane fungerer, kan du booke et besøg på vandværket.

 

Emne