Information om stikledningsaftale

Vi har nedenfor opsummeret nogle væsentlige forhold, som du skal være opmærksom på, når du skal have lavet stikledningsaftale

Stikledningsaftalen bliver udarbejdet sammen med dig på din adresse. Herunder måler vi, hvor mange meter der er fra skel til ejendom/husmur. Her er prisen 1250 kr. pr. meter (inkl. moms). Der betales for maksimalt 25 meter udendørs.

Indvendigt er de første 10 meter gratis, hvis du har valgt abonnement. Derefter 1250 kr. pr. meter (inkl. moms.)

Regningen for stikledning får du før vi graver, og denne er for både udvendig stikledning og indvendig rørføring.

Tidspunkter og adgangsforhold udvendigt og indvendigt 

Når vi skal etablere fjernvarme i store dele af kommunen, skal vi arbejde på mange forskellige adresser på kort tid. 

For at vi kan holde tidsplanen og gennemføre din installation hurtigst muligt, er det vigtigt, at du overholder de aftalte mødetidspunkter. Det er også væsentligt, at du sørger for, at gangarealer, kælderrum og indgange til din ejendom er ryddet. 

Tårnby Forsyning har ikke ansvar for: 

Udvendig: 

  • Flytning af vandhaner, tele- og elkabler mv. 

  • Evt. nedtagning af skorsten 

  • Lukning af gasaftrækshuller i ydervæg og i skorsten. 

Indvendig: 

  • Flytning af inventar, som er i vejen for rørføring. 

  • Eksisterende inventar. 

  • Flytning af eksisterende rør, elkabler mv. 

  • Evt. nedtagning af skorsten. 

  • Tilkobling til evt. solvarmeanlæg mv. Fjernvarmeanlægget kan ikke monteres sammen med solvarme, elvarme mv. 

  • Slutrengøring. 

Ledningsoplysninger 

I dit hus og på din grund ligger der formodentlig forskellige kabler, rør og ledninger. 

Nogle af dem ved vi på forhånd, hvor ligger. Andre kender vi ikke placeringen af, og det er dit ansvar at informere os om eventuelle elkabler eller andre ledninger, som findes på din grund og i din ejendom. 

Det kan fx være til havebelysning, robotplæneklipper, fibernet, alarmer, internet, tv-kabler og oplader til el-bil. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle skader, som skyldes mangelfulde eller fejlagtige oplysninger om ledningernes placering. 

Belægninger 

Har du faste belægninger der, hvor vi skal grave fjernvarmeledningerne ned, mellem skel og husmur, retablerer vi selvfølgelig belægningen. 

Har du perlegrus, granitskærver, fliser, betonsten, brosten eller tilsvarende, lægger vi forsigtigt belægningen til side, når vi starter, og lægger det hele pænt på plads, når vi er færdige. 

Asfaltbelægning erstatter vi med ny almindelig sort asfalt. 

Beplantning 

Træer og planter i din have er dit ansvar. Sørg for at grave dem op, inden gravearbejdet i din have begynder. Hvis du ikke selv har flyttet dem, når vi skal grave i din have, vil vores entreprenør gøre det efter bedste evne – men ansvaret for planterne er dit. 

Det betyder også, at hvis der sker noget med dine træer og planter undervejs, erstatter vi dem ikke, herunder hul i hækken. Derfor er det en god idé, at du tager hånd om planterne, mens arbejdet står på. Det gælder også vanding af det græstørv, som er lagt til side, mens vi anlægger. 

Dit græs kan blive tørt på områder, hvor vi under arbejdet har opbevaret fx opgravet jord, som skal lægges tilbage. Det kan tage lidt tid, før græsset her kommer sig, men vi sår kun nyt græs, hvor det ikke kan reetablere sig selv efter vanding og tid til at gro. 

Ekstraarbejder 

Hvis du får brug for at få lavet noget arbejde, som er ud over fjernvarmeinstallationen, kalder vi det et ekstraarbejde. 

Det kan fx være, at du gerne vil have udskiftet flere rør end lige dem, som er nødvendige for fjernvarmeinstallationen, mens arbejdet alligevel er i gang, eller hvis elinstallationerne ikke er lovlige efter nutidens standarder. 

Den type af ekstraarbejder står du selv for. 

Du kan altid få et tilbud fra den VVS-installatør, der laver standardinstallationen hos jer, men du kan også bede et andet firma om at udføre ekstraarbejdet. Uanset hvem du vælger, betaler du selv for ekstraarbejdet direkte til det valgte firma. 

Asbest 

Asbest er et byggemateriale, der tidligere blev brugt til blandt andet isolering af varmeinstallationer og kan findes på varmerør, varmtvandsbeholder m.v. 

Når vi laver stikledningsaftalen, gennemgår vi din nuværende varmeinstallation, og vurderer, om der er tegn på, at den indeholder asbest i den del af installationen, som vi skal ombygge. Mistænker vi, at der er asbest, noterer vi det i stikledningsaftalen og udtager samtidig en asbestprøve som vi sender til undersøgelse. 

Vi betaler for screeningsrapporten, og du vil modtage kopi en screeningsrapport, der beskriver prøvens indhold. 

Hvis prøven indeholder asbest, vil du sammen med screeningsrapporten blive orienteret om, hvordan du skal forholde dig, og hvad du er nødt til at gøre for, at vi færdiggør din nye fjernvarmeinstallation.