Maskinernes mand takkede af efter 42 år på “Rensen”

Nyheder

Torsdag 29. februar sagde kolleger og samarbejdspartnere officielt farvel til Lars Hansen, der efter 42 års ansættelse som maskinarbejder på rensningsanlægget nu går på pension.

Efter 42 års ansættelse på rensningsanlægget kunne maskinarbejder, Lars Hansen, torsdag 29. februar takke af for at gå på pension.

Efter 42 års ansættelse på rensningsanlægget kunne maskinarbejder, Lars Hansen, torsdag 29. februar takke af for at gå på pension.

Skudårets ekstra vinterdag blev torsdag markeret på fornem vis hos Tårnby Forsyning. Solen gav klare fornemmelser for det forår, der venter lige rundt om hjørnet, og på denne 29. februar blev der samtidig åbnet for et nyt kapitel i Lars Hansens liv.  

I de seneste 41 år og 11 måneder har han haft sin vante gang på rensningsanlægget i Kastrup Strandpark – eller ”Rensen”, som stedet også kaldes blandt medarbejderne. 

Som udlært maskinarbejder og i sin rolle som håndværker og teknisk altmuligmand har han bidraget til hver dag at sikre, at det beskidte spildevand fra husstande i Tårnby Kommune kan ledes sikkert frem til rensningsanlægget for her at blive renset.  

”Lars har altid været en god, dygtig og vellidt medarbejder, som har været god til at finde på løsninger. Og det bliver også fremhævet af dine kolleger, at du har en god humor,” sagde direktør i Tårnby Forsyning, Raymond Skaarup, blandt andet i sin tale til Lars.  

Raymond Skaarup og Lars E. Hansen
Direktør i Tårnby Forsyning, Raymond Skaarup, fremhævede i sin tale til Lars, at han har været en god, dygtig og vellidt medarbejder, der har haft evnen til at finde på løsninger. 

Netop den løsningsorienterede tilgang har da også været yderst brugbar. For ifølge Lars er der sjældent to dage, der er ens i det daglige arbejde på rensningsanlægget. Og med sit svendebrev som maskinarbejder i rygsækken har Lars været i stand til at udtænke netop de løsninger, der har været nødvendige i en given situation.  

”Jeg kommer til at savne min daglige gang på værkstedet, og jeg kommer især til at savne drejebænken. Det er et fantastisk redskab,” lyder det fra Lars Hansen, der i årenes løb både har kreeret reservedele og fundet nye måder at reparere maskinerne på rensningsanlægget, så det samlede system blev holdt i vater.    

Ny tilværelse i skiftende boliger  

Nu venter i stedet et nyt kapitel i Lars´ liv. Han siger farvel til Tårnby Forsyning Spildevand og kan i stedet nyde sit otium i rollen som pensionist.  

Meget tyder dog på, at det ikke er en stillesiddende hverdag, der venter forude. Og håndværksevnerne behøver han heller ikke at lægge på hylden.  

Lars E. Hansen

For sammen med sin hustru, Bente, er han netop flyttet i ny bolig, og samtidig har de et hus i Sverige, som de nu får tid til at besøge lidt oftere. Her er der plads til at lufte værktøjet og sætte gang i talrige gør-det-selv-projekter. 

”Der er fuldtidsarbejde til mange år endnu. Jeg bliver aldrig færdig i hytten i Sverige,” griner Lars og tilføjer: 

”Og så har vi jo også vores campingvogn, som vi skal rundt i landet med.”  

Det ser han frem til, selvom det også bliver en omvæltning ikke at skulle møde ind på arbejde som vanligt mandag morgen.  

”Det har været 42 gode år på rensningsanlægget, og jeg har altid været glad for mit arbejde her. Det er derfor også med blandede følelser, jeg siger farvel, for jeg kommer til at savne mine gode kolleger,” lyder det fra Lars.   

Emne