Klimasikringsprojekt på Guldregn Allé og Cypres Allé

Klima

Vi fortsætter klimasikringsarbejdet på Guldregn Allé og Cypres Allé i samarbejde med G/F Kristian d. II Villaby. I projektet etableres der to regnvandsbassiner under vejkassen i hver af de to veje

Kristian d. II 2 Guldregn Allé og Cypres Allé - oversigt over klimasikringsprojekt

Tårnby Forsynings del af projektet går ud på at håndtere og forsinke det regnvand, der falder på en del af Snebær Allé, Guldreng Allé og Thuja Allé . Regnvandet vil, via regnvandsledninger som bliver lagt ned i nogle af fortovene, blive ledt ned i de fire regnvandsbassiner.  

Løber til oktober

Entreprenøren Gottlieb A/S går i gang med etableringen af projektet i starten af maj. Projektet forventes at løbe fra maj til oktober 2022 og vejene vil blive spærret for biltrafik, der hvor regnvandsbassinerne etableres.

Lavet til 10-års hændelser

Den anden del af klimasikringsprojektet står grundejerne for. Her vil 80 procent af grundejerne inden for de næste 10 år selv håndtere regnvandet på deres grund. De vil sige, at regnvandet, der løber af tage, fliser og asfalt, ledes i faskiner eller regnbede, i stedet for i kloakken. Klimasikringsprojektet kan dermed håndtere en kraftigt øget regnmængde, der statistisk set forekommer en gang hvert 10. år.