Udskiftning af 40 år gamle pumper, der sender det rensede vand ud i Øresund 

SPILDEVAND

Efter en lang indsats igennem mere end 40 år er to centrale pumper på udløbsstationen ved Kastrup Strandpark blevet udskiftet. De nye pumper skal sikre, at det rensede spildevand fortsat kan ledes langt ud i Øresund

Udløbsstationen i Kastrup Strandpark

Tårnby Forsyning renser spildevandet på rensningsanlægget i Kastrup Strandpark. Derefter bliver vandet ledt over til denne udløbsstation ved Kastrup Lystbådehavn. Her sørger to store pumper for at sende vandet cirka 1,8 km ud i Øresund.

Grundig renseproces i Kastrup Strandpark

Renseanlægget i Kastrup Strandpark kører i døgndrift, og sørger for at rense spildevandet fra borgerne i Tårnby. 

Efter en længere tur i kloaksystemet under vejene i kommunen, ender spildevandet på renseanlægget i Kastrup Strandpark. Her skal det igennem en grundig renseproces, og derefter bliver vandet ledt over til en stor udløbsstation, der ligger et par hundrede meter fra renseanlægget.

På udløbsstationen sørger to store og kraftige pumper for, at det rensede vand bliver sendt videre ud igennem to store rør til Øresund, hvor det bliver ledt cirka 1,8 kilometer ud i havet.

pumpe fra flygt
De nye pumper er med til at udlede det rensede spildevand langt ude i Øresund.
pumper
De gamle pumper på udløbsstationen har kørt i mere end 40 år og har pumpet millioner af liter vand ud hver evig eneste dag.

60 mio. liter vand i døgnet

I Tårnby Forsyning passer vi godt på vores ting, og de to pumper har således tjent os i cirka 40 år. Men nu kunne de ikke mere, og derfor er de blevet skiftet ud med to nye og moderne pumper. Pumperne kan pumpe mere end 1 m3 (1000 liter vand) ud i sekundet. På de dage, hvor der er mest tryk på, kan det blive til 40.000 til 60.000 m3 vand, som vi sender ud i Øresund. Så altså i løbet af et døgn med meget spildevand fra kloakkerne, kan der ryge op imod 60 mio. liter vand igennem de to pumper på udløbsstationen ved Kastrup Lystbådehavn.

Pumperne er leveret af den svenske pumpeproducent Flygt.

Emne