Spar på vandet i sommervarmen

SPAR PÅ VANDET

Den nuværende tørke i Danmark kræver, at vi alle sparer på vandet. Få en række gode råd til, hvordan du kan spare på vandet i sommervarmen

Billede af vandhane

Der er ikke vandingsforbud i Tårnby, men vi anbefaler, at man sparer på vandet og samtidig gør miljøet en tjeneste. Her er en række gode råd, som kan være med til at begrænse brugen af vand.

Sommervarmen har ramt Danmark, og vi er lige nu i en ekstraordinær tør periode. Det betyder, at vandforbruget ofte stiger, da der bliver drukket mere vand, badebassinerne i haven bliver fyldt, og planterne i haven får måske også lidt ekstra vand. Men rent faktisk er det en god idé at spare på vandet i denne tid, så der er drikkevand nok til alle.

Gode vandvaner i sommervarmen:

  • Undgå at vande græsplæner, boldbaner mv. – de skal nok blive grønne igen, også selvom de lige nu ser gule ud.
  • Brug gerne en vandkande frem for en haveslange når du vander dine blomsterbede og blomsterkrukker.
  • Tænk over hvornår på dagen du vander dine blomster. Undgå gerne at gøre det midt på dagen, hvor det er varmest. For så vil vandet nemlig nå at fordampe, før det når planterødderne.
  • Det kan være dejligt med en dukkert i en havepool, men de store havepools bruger også rigtig meget vand. Overvej derfor en lidt mindre udgave eller tag turen til stranden i stedet.
  • Og til sidst; så husk endelig at drikke godt med vand i varmen. Lige her behøver du ikke at spare. Men i stedet for at lade vandet løbe i lang tid for at det bliver koldt, så hav altid en kande med vand stående i køleskabet.
Mand og bruser

I Danmark bruger vi rent drikkevand i haner og toiletter. Rent drikkevand er en knap ressource, som vi skal passe på. Det er både dyrt at hente vandet op fra undergrunden og få renset spildevandet efterfølgende

Emne