PFAS: De skærpede kravværdier til drikkevandet er overholdt i Tårnby

Vandkvalitet

Drikkevandet i Tårnby overholder de nye og skærpede krav til en gruppe af såkaldte PFAS stoffer (herunder PFOS), der blev indført i løbet af sommeren 2021

Billede af prøveglas fra laboratorium

Tårnby Forsyning netop har analyseret drikkevandet, og der er ikke fundet indhold af nogle af de 12 PFAS stoffer.

Tårnby Forsyning følger nøje med

Der blev i 2020 fundet PFAS-stoffer i tre boringer i Tårnby, som alle ligger i nærheden af lufthavnen. Derfor fortsætter Tårnby Forsyning analyserne af PFAS for at følge udviklingen.

I 2021 har vi fundet et af disse stoffer – PFHxS i en boring med et indhold på 0,0057 µg/l og regner med, at det stammer fra en brandbekæmpelsesplads i lufthavnen.  

Vandværket fortynder og overholder de nye kravværdier

Råvandet fra boringerne undergår både en behandling samt en stor fortynding på vandværket, inden det sendes ud til borgerne som drikkevand.

Tårnby Forsyning har netop analyseret drikkevandet, og der er ikke fundet indhold af nogle af de 12 PFAS stoffer. Drikkevandet overholder dermed de nye og skærpede krav, der blev indført i løbet af sommeren 2021, herunder for de 4 PFAS stoffer med skærpede krav.

Mere information i årsredegørelse/GEUS

Der kan læses mere om vandkvalitet og -analyse –  i seneste Årsrapport 2020 – hvor Tårnby Forsyning har undersøgt for PFAS. Det vil sige for 12 relevante stoffer.

Dertil kan alle analyseresultater fra vandværk, ledningsnet og boringer finde på den nationale boringsdatabase GEUS hjemmeside.

Billede af vandhane og pige

Her kan du finde information om vandkvalitet og vandbehandling samt vores aktuelle kontrolmåling og seneste årsrapport

Emne