Rejsegilde på energi-øen på Vestamager

Fjernvarme

Den kommende energi-ø skal levere fjernvarme til blandt andet Skelgårdsskolen og de nye boliger i Tømmerup Haveby

AllanEiner

Borgmester Allan S. Andersen (th) i selskab med Einer Lyduch, formand for Tårnby Forsyning, foran den nye energiø på Ugandavej.

En energi-ø tårner sig op på Ugandavej på Vestamager, og torsdag var der rejsegilde på det store projekt. Når energi-øen står færdig, kan den levere fjernvarme til blandt andet Skelgårdsskolen, idrætsanlæggene på Ugandavej samt de kommende boliger i Tømmerup Haveby.

Projektet er et vigtigt skridt i den store udbygning af fjernvarmen, som Tårnby Forsyning er i gang med i disse år.

8500 husstande vil blive tilbudt fjernvarme

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen glæder sig over, at energi-øen er med til at udbrede fjernvarmen i området omkring Ugandavej. Samtidig ser han frem til de kommende års massive udrulning af fjernvarme i hele kommunen.

”Den kommende energi-ø, som vi nu ser tårne sig op, er et synligt bevis på, at Tårnby har fuld fart på fjernvarmeudrulningen. Omkring 8500 husstande i Tårnby vil i de kommende år få mulighed for at få fjernvarme, og det er en ambitiøs plan, men det er også nødvendigt. For udover at vi skal understøtte den grønne omstilling, så lever vi også i en tid, hvor rigtig mange boligejere har oplevet høje varmeregninger som en konsekvens af Ruslands invasion af Ukraine. Vi skal derfor blive uafhængige af gas, så vi kan fremtidssikre energiforsyningen med et veludbygget fjernvarmenet til vores borgere”, lyder det fra Allan S. Andersen.

Gevinst for både boligejere og samfundet

Tårnby Forsynings bestyrelsesformand Einer Lyduch pointerer, at fjernvarmeudrulningen indeholder gevinster for både den enkelte boligejer og for samfundet.

”Fjernvarmeudbygningen er en gigantisk opgave, som der er stort fokus på fra Tårnby Forsynings side. Fjernvarmen er en rigtig god løsning klimamæssigt og økonomisk – både for den enkelte boligejer men også for samfundet som helhed, og det er derfor en stor og vigtig opgave, som vi i Tårnby Forsyning står med i de kommende år”, siger Einer Lyduch, som samtidig er godt tilfreds med, at arbejdet med energiøen på Ugandavej indtil videre er forløbet efter planen.

”Det er altid rart at se, når byggerier skrider planmæssigt frem, og det gør byggeriet af energi-øen – takket være håndværkerne og rådgivernes gode arbejde”, understreger Einer Lyduch.

Byggeriet af energi-øen forventes at være færdig og klar til drift i løbet af efteråret 2023, så den er klar til at levere fjernvarme, inden næste varmesæson går i gang.

Billede af fjernvarmekort
Fjernvarme

Se kort, tjek din adresse og ansøg

Emne