Over 2.000 husstande har søgt om fjernvarme i Tårnby

FJERNVARME

På cirka en måned har over 2.000 husstande i Tårnby Kommune ansøgt om at blive tilkoblet fjernvarme. Dermed har cirka en fjerdedel af det samlede antal nye, potentielle fjernvarmekunder valgt, at de ønsker at få fjernvarme som deres fremtidige varmeforsyning

Fjernvarme

Over 2.000 husstande har i løbet af den seneste måned ansøgt om at blive koblet til fjernvarmen i Tårnby Kommune.

Fjernvarmen er på vej ud til rigtig mange borgere i Tårnby Kommune. Efter den store udvidelse af fjernvarmenettet, som blev godkendt i kommunen sidste år, kan cirka 8.500 grundejere takke ja eller nej til tilbuddet om at blive koblet på fjernvarmenettet i de kommende år.

Rigtig mange borgere har takket ja i løbet af den seneste måneds tid, hvor ansøgninger til de nye projektområder i Tårnby har været åben.

For status er, at lidt over 2.000 husstande i udvidelsesområdet i Tårnby har ansøgt om fjernvarme. Det glæder borgmester i Tårnby Kommune, Allan S. Andersen.

”Udbygningen af fjernvarmenettet i Tårnby er et vigtigt skridt i den grønne omstilling, hvor vi får udfaset fossile brændstoffer som gas og olie i de enkelte husstande, og jeg er rigtig glad for at se, at tilslutningen er stor hos de lokale borgere. Med et veludbygget fjernvarmenet kan vi fremtidssikre energiforsyningen, og det er vigtigt, at vi får så mange borgere med som muligt,” siger Allan S. Andersen.

Tilslutning er vigtig for den videre proces

Med en ansøgning om fjernvarme har man som husejer endnu ikke bundet sig til noget. Det er først, når man underskriver den endelige aftale om tilslutning til fjernvarme, at aftalen bliver bindende.

Men tilkendegivelsen er vigtig for den videre proces. Med et overblik over den gældende interesse for fjernvarme, bliver det nemmere at planlægge det kommende gravearbejde og dermed undgå unødige forsinkelser.

Det er også derfor, at man som kommende fjernvarmekunde kan spare investeringsbidraget på cirka 23.000 kroner, hvis man ansøger om fjernvarme, inden gravearbejdet begynder.

”Fjernvarmen er en kollektiv forsyning, og det er vigtigt, at mange af de potentielle nye fjernvarmekunder tilmelder sig. Ellers vil det ikke være samfundsøkonomisk rentabelt at rulle fjernvarmen ud, og dermed meget dyrt for den enkelte kunde at tilslutte sig. Med de første 2.000 ansøgninger er vi rigtig godt på vej, og vi glæder os til at levere fjernvarmen til alle de nye kunder,” siger Einer Lyduch, bestyrelsesformand i Tårnby Forsyning.

I Tårnby Kommune er de første to projektområder politisk godkendt, og udbygningen af fjernvarmenettet kan derfor sættes i gang. Det forventes, at gravearbejdet bliver indledt i begyndelsen af 2024.  

Det resterende område – projektområde 3 – som dækker Vestamager, er ved at blive udarbejdet, hvorfor der forventes en endelig projektgodkendelse herfra sidst på året.

Fakta
  • Stort set alle enfamilieboliger, etageejendomme og erhvervsejendomme i Tårnby og Dragør får tilbudt fjernvarme i de kommende år frem mod 2028.
  • Forude venter en omfattende udbygning af fjernvarmenettet, hvor cirka 8.000 nye husstande får mulighed for at blive koblet på fjernvarmen i Tårnby samt cirka 4.500 nye husstande i Dragør.
  • Vil du også gerne tilslutte dig fjernvarmen, kan du på Tårnby Forsynings adressetjekker se, om der er fjernvarme på vej til dit område, og i så fald hvornår. Herfra kan du også ansøge direkte, hvis du ønsker det. Tjek din adresse og ansøg om fjernvarme
  • Tårnby Forsyning har netop lanceret en tryghedsordning, hvor du som fjernvarmekunde kan forsikre dit nuværende gas- eller oliefyr, så du undgår store udgifter, hvis dit nuværende anlæg går i stykker inden fjernvarmen når frem. Læs om tryghedsordningen
Emne