Næste fase i fjernvarmeudbygningen godkendt i Tårnby

Nyheder

Kommunalbestyrelsen i Tårnby Kommune godkendte på deres møde i december den næste fase i fjernvarmeudbygningen, og efter endt høringsperiode er forslaget nu officielt godkendt. Dermed kan tryghedsordningen også tilbydes til borgere i de områder, som projektforslaget vedrører.

Billede af fjernvarmerør

Projektforslag 2A, der dækker fjernvarmeudrulningen for cirka 2.800 potentielle husstande både nord og syd for motorvejen i Tårnby, er nu endeligt godkendt. Dermed kan borgere i disse områder nu også søge om tryghedsordningen.

Den næste fase i udvidelsen af fjernvarmenettet i Tårnby Kommune nærmer sig start. For i midten af december gav kommunalbestyrelsen den nødvendige godkendelse af projektforslaget på betingelse af, at der efterfølgende ikke kom høringssvar af væsentlig karakter ind. 

Høringsperioden er nu afsluttet uden væsentlige bemærkninger, og dermed er projektforslaget med titlen Projektforslag 2A officielt godkendt.  

Projektforslaget dækker over delområder både nord og syd for motorvejen i Tårnby, som ikke var indbefattet i det første projektforslag, og det vedrører cirka 2.800 af de cirka 8.000 potentielle nye fjernvarmekunder i Tårnby. 

Med godkendelsen kan Tårnby Forsyning derfor arbejde videre med planen for udvidelsen. 

Gør ventetiden på fjernvarme tryg 

Den officielle godkendelse af projektforslaget indebærer samtidig, at de involverede områder nu skifter status hos Tårnby Forsyning.  

Konkret viser det sig på kortet over udbygningsområderne, hvor de pågældende områder er gået fra at være orange ”kommende udbygningsområder” til nu at være lilla ”projektgodkendte områder”.  

Det betyder samtidig, at borgere i disse områder nu har mulighed for at benytte sig af Tårnby Forsynings Tryghedsordning. Den er relevant for de borgere, der har et ældre gas- eller oliefyr, og som er bekymret for, at fyret kan gå i stykker, inden fjernvarmen når frem.  

Tryghedsordningen er nemlig en form for garanti, hvor Tårnby Forsyning hjælper dig, hvis dit eksisterende gas- eller oliefyr går i stykker, inden fjernvarmen når frem.  

Udbygningstillæg 

I det netop godkendte projektforslag 2A er der indregnet et udbygningstillæg af hensyn til at balancere økonomien i projektet.  

Udbygningstillægget er fastsat til 5.375 kr./måler/år (inkl. moms.)

FAKTA 

  • Det aktuelle projektforslag 2A er en revideret udgave af det tidligere godkendte Projektforslag 2, som blev politisk godkendt i 2023. Men det skete på betingelse af, at der kunne opnås støtte fra Fjernvarmepuljen.  
  • Tårnby Forsyning fik afslag på ansøgningen om økonomisk støtte fra Fjernvarmepuljen 2023 med den begrundelse, at puljen var tom.  
  • Derfor var det nødvendigt at genberegne projektet, hvilket er sket i Projektforslag 2A.  
  • Du kan se tidsplanen for etablering af fjernvarme i de enkelte områder i Tårnby og ansøge direkte om fjernvarme direkte her på Tårnby Forsynings hjemmeside.
Emne