Fjernvarme: ”Vi skynder os alt det, vi kan!”

Fjernvarme

Stort set alle enfamlieboliger og etageejendomme i kommunen får tilbudt fjernvarme i de kommende år frem mod 2028. Cirka halvdelen af borgerne i Tårnby har allerede fjernvarme

Grafik af fjernvarmemand og kunde med hund og kaffe

Direktør i Tårnby Forsyning Raymond Skaarup har allerede været til flere borgermøder i kommunen.

”Vi forstår godt, at der er et meget stort fokus på at få fjernvarme hurtigt. Ikke mindst når så mange sidder med en helt ekstraordinær stor udgift til varmeregningen. Jeg kan derfor forsikre for, at vi skynder os alt det, vi kan. Det er dog et kæmpe stort projekt i milliardklassen, og derfor er der også en proces, som vi skal i gennem – blandt andet skal det i EU udbud. Det sagt, har vi valgt at gå i gang i hele kommunen på en gang for at sætte skub på. Resultatet er, at vi får udbygget fjernvarmen i et meget højere tempo, end det ville ske under normale forhold. Vi forventer at kunne grave fra starten af 2024”, fortæller Raymond Skaarup og fortsætter: ”Der er dog også lidt malurt i bægeret. Der er allerede i dag stor mangel på håndværkere og materialer. Vi må derfor allerede nu sige, at der er en stor risiko for, at udbygningen ikke kommer til at gå så hurtigt, som vi gerne ville.”

Hvornår får du besked/skal du ansøge?

Hvis du ansøger nu via vores digitale ansøgningsformular på: www.taarnbyforsyning.dk/fjernvarme, vil du høre nærmere, når vi nærmer os dit område. Vi vil desuden (i god tid) skrive ud til grundejerforeninger, annoncere i lokalpresse, på Facebook mv., med information om udbygningen og tilslutning, efterhånden som vi nærmer os de enkelte områder. Der vil også løbende blive inviteret til informationsmøder i forbindelse med udbygningen.

Den forventede tidsplan og information om udbygningen finder du her:

Billede af fjernvarmekort
Fjernvarme

Se kort, tjek din adresse og ansøg

Hvad nu hvis jeg ikke kan få fjernvarme?

Hvis din ejendom ligger i et område, hvor der ikke er planer om fjernvarme, da bebyggelserne ligger for spredt til at kunne opfylde kravet om positiv samfundsøkonomi for fjernvarmeudbygninger, så kan du i stedet overveje at udskifte dit olie- eller gasfyr med en alternativ individuel opvarmningsform.

Selvbetjening - få svar på de oftest stillede spørgsmål

På vores hjemmeside: www.taarbyforsyning.dk/fjernvarme kan du blandt andet:

Emne